Historie

.

Harry Nielsen’s Maskinfabrik blev til SMETEC a/s
Harry Nielsen’s Maskinfabrik blev etableret i mellemkrigsårene 1920-25 og blev drevet som beslagsmedie frem til 1972, hvor Holger Thuesen købte virksomheden. Nørregades trange lokaler i Århus centrum, blev i 1986 udskiftet med nye bygninger i Risskov og 10-året senere overtog den ældste søn Lars virksomheden og i årene herefter befæstigede SMETEC sin position som underleverandør af halvfabrikata og produktløsninger indenfor pladebearbejdning og lette stålkonstruktioner.

smedie Den gamle smedie[/caption]

Idégrundlaget og hjørnestenene var gennem alle årene engagement i kunden og opgaverne bygget på troværdighed, ærlighed og loyalitet.

RUPI a/s og SMETEC a/s blev til RUTEC a/s
Jørgen Erik Jørgensen startede maskinfabrikken RUPI i 1964. RUPI a/s specialiserede sig i pladebearbejdning og blev kendt for, at kunne klippe og bukke, selv de vanskeligste pladedele.
En fleksibel maskinpark kombineret med fagligt dygtige medarbejdere og korte leveringstider, gjorde sit til at RUPI blev kendt, som en pålidelig leverandør. Gennem alle årene er RUPI med J.E. Jørgensen ved roret, dygtigt og professionelt, blevet styret i både med- og modgang. Som et led i salget af sin virksomhed trådte J.E. Jørgensen tilbage i sommeren 2006, for at nyde et velfortjent otium.

RUTEC a/s er i dag en realitet. Funderet på 2 kendte og velrenommerede maskinfabrikker og deres respektive medarbejdere. Det er de nye ejeres intention, at fortsætte driften i samme ånd, som tidligere. Faglighed, fleksibilitet og korte leveringstider vil også være byggestenene fremover.